Inzenden films EFA Young Audience Award 2014

De European Film Academy Young Audience Award, die vanwege de 25ste European Film Awards in 2012 geïntroduceerd werd, zal dit jaar wederom gepresenteerd worden tijdens een Young Audience Film Day op zondag 4 mei 2014.

De drie genomineerde films zullen aan een jong publiek worden vertoond, dat aansluitend de winnaar kiest. De steden waarin op zondag 4 mei de Young Audience Film Day plaatsvindt zijn Belgrado/Servië, Bratislava/Slowakije, Boedapest/Hongarije, Cluj/Roemenië, Erfurt/Duitsland, Londen/UK, Prizren/Kosovo, Riga/Letland, Tbilisi/Georgië, Turijn/Italië en Wroclaw/Polen.

De inschrijving sluit op 24 januari 2014.

De Nederlandse film KAUWBOY van Boudewijn Koole won in 2012 de eerste EFA Young Audience Award. In 2013 kreeg Vincent Bal de Award voor Beste Europese Jeugdfilm uitgereikt voor zijn film NONO, HET ZIGZAG KIND.

Voor deze award komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar. Alleen films die na 1 maart 2013 voor het eerst officieel vertoond zijn komen in aanmerking.

Zie voor meer informatie

http://www.europeanfilmacademy.org/European-Film-Academy-Young-Audience-Award.277.0.html

De European Film Academy Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd  door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De nationale Young Audience Film Day  wordt georganiseerd  met de inzet van de respectievelijke nationale partners.

Bron: MVSP