We Want Cinema lanceert in Duitsland

We Want Cinema, het platform waarop het publiek bepaalt wat er draait in de bioscoop, slaat na haar eerste jaar in Nederland haar vleugels uit naar Duitsland. Het platform wewantcinema.de is nu live in Duitsland.

We Want Cinema werkt samen met Cinetrans, een filmdistributiecentrum in Duitsland. Cinetrans distribueert elke week een groot deel van de nieuwe films naar bioscopen door heel Duitsland. Verder runt Cinetrans een filmlaboratorium voor het digitaliseren van 35mm films.

“Als filmdistributiecentrum zijn wij voor lange tijd partners van bioscopen en filmdistributeurs. De digitalisering van de filmindustrie zorgt voor nieuwe mogelijkheden, waarvan Cinema on Demand een goed voorbeeld is. Filmmakers kunnen bijvoorbeeld zelf hun film distribueren en presenteren, bioscopen krijgen de kans nieuw publiek aan te trekken doordat het aanbod wordt verbreed.” Andreas Schaffner, directeur Cinetrans.

“Cinetrans is een logische partner om mee samen te gaan werken, omdat zij een spin in het web zijn tussen distributeurs, films en bioscopen in Duitsland. Zij hebben een lange staat van dienst en zijn enthousiast tegenover de nieuwe digitale ontwikkelingen.” Marieke Jonker, directeur We Want Cinema.

Ook op We Want Cinema Duitsland bepaalt het publiek wat er draait in de bioscoop, zoals nieuwe en oude films, documentaires en samengestelde programma’s. Iedereen kan een event aanmaken, het eerste ticket kopen en vrienden uitnodigen om mee te gaan. Aanhaken bij een groep gelijkgestemden of een bestaand event kan ook. Als er voldoende mensen een ticket kopen gaat het event door. We Want Cinema Duitsland gaat van start met 30 bioscopen in en rondom Berlijn en zal zeker uitbreiden naar andere steden in Duitsland. De catalogus bestaat momenteel uit meer dan 1000 titels.

We Want Cinema geeft jonge en ondernemende filmmakers de unieke mogelijkheid eigen producties in aangesloten bioscopen te vertonen. De samenwerking met Duitsland opent deuren voor ondernemende filmmakers. Zij kunnen nu hun eigen content toevoegen aan We Want Cinema Duitsland en een bioscooprelease realiseren over de grens.

Bron: We Want Cinema