Nieuwe film Alex van Warmerdam en 2 jeugdfilms ondersteund met een realiseringsbijdrage

De nieuwe speelfilm Schneider vs Bax van Alex van Warmerdam en de jeugdfilms Uilenbal van Simone van Dusseldorp en Het zwaard van D’Artagnan van Dennis Bots krijgen een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Schneider vs Bax, regie en scenario: Alex van Warmerdam, productie: Graniet Film, Marc van Warmerdam in coproductie met Angel Film (Denemarken) en Epidemic (België) i.s.m. VARA, krijgt een realiseringsbijdrage van € 650.000.

logline: Schneider, een huurmoordenaar, krijgt een klus aangeboden: voor het vallen van de avond moet de schrijver Ramon Bax geliquideerd zijn. Het lijkt een eenvoudige opdracht te worden.

Uilenbal, regie en scenario: Simone van Dusseldorp, productie: Lemming Film, Leontine Petit en Joost de Vries i.s.m. VPRO, krijgt een realiseringsbijdrage van € 500.000.

logline: Meral is gek op haar muis Piepiep, maar als ze Piepiep kwijtraakt, ontdekt ze hoe belangrijk vriendschap is.

Het zwaard van D’Artagnan, regie: Dennis Bots, scenario: Tijs van Marle, co-scenarist: Karen van Holst Pellekaan, productie: Bijker Film & TV, David Bijker en Harro van Staverden i.s.m. AVRO, krijgt een realiseringsbijdrage van € 500.000.

logline: Isabel (11) neemt van haar verwarde opa de zoektocht naar het zwaard over dat eeuwen geleden door de beroemde D’Artagnan aan haar voorvader is beloofd. Bijgestaan door haar neef Rik (12) en vriend Jules (13) zal ze net zoveel dapperheid, trouw en doorzettingsvermogen nodig hebben als de illustere musketier om diens verloren zwaard te vinden, haar opa te redden, en haar familie te herenigen.

Bron: Nederlands Filmfonds