Gouden films voor MEES KEES OP KAMP en MIDDEN IN DE WINTERNACHT

In de kerstvakantie zijn er verschillende gouden films uitgereikt.

MEES KEES OP KAMP
Dinsdag 24 december 2013 werd hoofdrolspeler Willem Voogd door regisseur Barbara Bredero en medespeler Felix Osinga verrast met een Gouden Film (100.000 bezoekers) voor MEES KEES OP KAMP. De film is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Wanneer directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) op de eerste dag van het schoolkamp door haar rug gaat, krijgt Mees Kees (Willem Voogd) de taak om de rest van het kamp in goede banen te leiden. Met behulp van eigenaar Koos (Martijn Fischer) proberen Tobias (Felix Osinga), Sep (Brent Thomassen) en de kinderen Mees Kees zoveel mogelijk te helpen. De planning en veiligheid zijn het aller-, aller-, allerbelangrijkste! Dit gaat niet altijd even goed, maar spannend en leuk is een kamp met Mees Kees natuurlijk wel! Mees Kees op Kamp is een heerlijk avontuur voor de hele familie waarin vriendschap en plezier vooraan staat.

MEES KEES OP KAMP is geproduceerd door Paul Voorthuysen van PV Pictures (MEES KEES, HOE DUUR WAS DE SUIKER) met Chris Derks als gedelegeerd producent en Katja Scheffer als associate producer. In coproductie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds.

Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MEES KEES OP KAMP draait momenteel in 124 Nederlandse bioscoopzalen.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt MEES KEES OP KAMP kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.meeskeesdefilm.nl

MIDDEN IN DE WINTERNACHT
MIDDEN IN DE WINTERNACHT van regisseur Lourens Blok heeft de 100.000e bezoeker verwelkomd en daarmee de status van Gouden Film behaald. De Gouden Film is namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt. Lourens Blok reageerde blij verrast: “Ik had geen mooier moment kunnen bedenken waarop MIDDEN IN DE WINTERNACHT een Gouden Film status zou behalen dan met Kerst”.

MIDDEN IN DE WINTERNACHT gaat over de tienjarige Max (Dennis Reinsma) die vriendschap sluit met een pratende eland (stem Jeroen van Koningsbrugge). De eland Moos is vlak voor kerst door het dak van de garage gestort en beweert dat hij werkt voor de Kerstman (Derek de Lint). Er is één klein probleempje; Moos is de Kerstman kwijt! En als hij de Kerstman niet snel vindt, krijgt niemand een cadeautje dit jaar. Max en zijn zusje Kiki (Dana Goldberg) besluiten Moos te helpen. Gaan ze erin slagen om de Kerstman op tijd te vinden? Verder met Jelka van Houten, Arjan Ederveen en Carla Hardy.

MIDDEN IN DE WINTERNACHT is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Svensk Filmindustri, Davaj Film en Anchorage Entertainment. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, The Swedish Film Institute, Filmpool Nord, MEDIA en de Taxshelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

A-Film verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MIDDEN IN DE WINTERNACHT draait momenteel in 126 Nederlandse bioscoopzalen.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt MIDDEN IN DE WINTERNACHT kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.middenindewinternacht.nl

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film Tijs van Marle. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.