Nu wel Gouden Film voor SOOF

Gisteren heeft SOOF, de romantische komedie van regisseur Antoinette Beumer, 100.000 bezoekers behaald. Het scenario van SOOF is geschreven door Marjolein Beumer en geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In de Nederlandse film SOOF wordt Sophie (Lies Visschedijk) verrast door haar man Kasper (Fedja van Huêt) die zijn baan heeft opgezegd zodat hij op de kinderen kan passen en zij haar cateringbedrijfje kan uitbouwen. Het huwelijk komt onder druk te staan wanneer Kasper besluit zelf een kookschuur te bouwen en Sophie de charmante choreograaf Jim (Dan Karaty) ontmoet.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt SOOF kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014. Bij de Gouden Film is tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film Marjolein Beumer.

De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers. SOOF is geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep, UPC Nederland en met steun van het Nederlands Filmfonds.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SOOF draait momenteel in 124 Nederlandse bioscoopzalen.

Bron: Filmfestival