Uitreiking Gouden Film aan Soof en Bro’s Before Ho’s te vroeg uitgereikt

De film Soof is dit weekeinde te vroeg onderscheiden met de Gouden Film. De speelfilm heeft nog lang geen 100.000 bezoekers gehaald. De teller staat zondag pas op 76.000 bezoekers.

Soof draait sinds deze week in de bioscopen.

Dan Karaty en Chantal Janzen werden zaterdagavond al tijdens de live-uitzending van Holland’s Got Talent verrast met een Gouden Film voor het behalen van 100.000 bezoekers.

Dan Karaty speelt in de film de minnaar van het hoofdpersonage Soof (Lies Visschedijk). Chantal Janzen heeft in Soof een bijrol als fysiotherapeut.

Op Twitter toont Karaty, die in de film een Amerikaanse tv-choreograaf speelt, trots de prijs en feliciteert hij regisseur Antoinette Beumer, zijn tegenspeelster Lies, hoofdrolspeler Fedja van Huêt en de rest van de cast en de crew.

Fillmmakers en -journalisten, onder wie regisseur Martin Koolhoven, spuwen op Twitter kritiek op de premature gang van zaken.

Een woordvoerster van filmdistributeur Independent Films zegt in een reactie te verwachten dat Soof zondag wel degelijk de 100.000 bezoekers haalt. “In Holland’s Got Talent is het verkeerd geformuleerd”, legt ze uit.

Soof draait in 124 zalen. De concurrentie is groot met onder meer Mannenharten, The Hobbit en The Hunger Games: Catching Fire. Maar de woordvoerster van Independent Films zegt er zeker van te zijn dat Soof zondagavond alsnog de grens van 100.000 bezoekers passeert.

Ze ziet er geen kwaad in dat de Gouden Film alvast is uitgereikt. “We wachten tot maandag met het versturen van het persbericht. En Dan Karaty zit nou eenmaal alleen op zaterdagavond in Holland’s Got Talent.”

Deze week werd Bro’s Before Ho’s ook al vroegtijdig bekroond met een Gouden Film. In Pathé De Munt in Amsterdam werd de romantische komedie van de makers van New Kids donderdagavond alvast onderscheiden, op een moment dat de teller nog op 90.000 stond.

Bron: nu.nl