Spijt! geselecteerd voor jeugdfilmfestival Toronto

De Nederlandse film Spijt! is geselecteerd voor het festival TIFF Kids. Dit is een groot jeugdfilmfestival dat in april voor de 17e maal plaatsvindt onder de paraplu van het gezaghebbende ‘volwassen’ Festival van Toronto.

Dat heeft producent Shooting Star zaterdag laten weten. Regisseur Dave Schram zal naar verwachting bij de vertoningen aanwezig zijn.

Het is de volgende stap in een zegetocht die de verfilming van het boek van schrijfster Carry Slee op dit moment over de wereld maakt. Spijt! won al twintig prijzen op diverse festivals in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Qatar en Armenië.

Het drama vertelt over een dikke jongen die op school vreselijk wordt gepest, met alle dramatische gevolgen van dien. Deze verfilming van een boek van schrijfster Carry Slee trok in Nederland meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscopen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Robin Boissevain, Stefan Collier, Nils Verkooijen, Dave Mantel, Edo Brunner en Jessica Zeylmaker. De film verscheen onlangs op dvd.

Bron: nu.nl