Gouden Film MANNENHARTEN

Binnen vier dagen heeft MANNENHARTEN van regisseur Mark de Cloe 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken en dat betekent een Gouden Film. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Wie loopt z’n hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door hun sportschool-bezoek leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim (Daan Schuurmans), die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura (Hadewych Minis). Zijn beste vriend Wouter (Jeroen Spitzenberger), die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole (Katja Herbers) te houden.

De verlegen Niels (Fabian Jansen), die in de net gescheiden Susanne (Georgina Verbaan) een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Niet wetend dat haar ex, de gefrustreerde Frank (Teun Kuilboer), niet van opgeven weet. Maar ook womanizer Dennis (Barry Atsma) die plots geen babes, maar de succesvolle volkszanger Roy (Jon van Eerd) naast zich in bed moet dulden. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Onvoorspelbaar maar o zo herkenbaar!

MANNENHARTEN is geproduceerd door Alain de Levita van NL Film (o.a. ELLIS IN GLAMOURLAND, DE STORM, ALLE TIJD, TAPED). De film is gebaseerd op de Duitse bioscoophit MÄNNERHERZEN, met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en RTL. Het originele scenario is bewerkt door Maarten Lebens.

Dutch FilmWorks verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MANNENHARTEN draait momenteel in 113 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt MANNENHARTEN kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.mannenharten.nl

Bron: Nederlands Film Festival