Prijs voor JUNKYARD op St. Louis International Film Festival (Verenigde Staten)

De Nederlandse animatiefilm Junkyard van Hisko Hulsing is tijdens het prijzengala van het St. Louis International Film Festival bekroond met de prijs voor Best Animated Short.

St. Louis International Film Festival is één van de grootste filmfestivals in het mid-Westen van de Verenigde Staten en is officieel erkend door de Academy of Motion Pictures, Arts and Sciences. De winnaars in de categorie Best Animated Short, Best of Fest en Best Live Action zijn verkiesbaar voor Oscar® selectie.

Junkyard won al 22 internationale prijzen, een nominatie voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film op het Nederlandse Film Festival en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Best Animated Short in 2013.

Junkyard

In Junkyard wordt een man tijdens een beroving neergestoken door een Junk. In de laatste seconden voor hij sterft flitsten er jeugdherinneringen voorbij aan een boezemvriend die onder invloed van een jonge dealer in een grimmige wereld van drugs en geweld terecht kwam.

De film is een bijzondere combinatie van technieken, voor Junkyard werden 120 olieverfschilderijen en 25.000 tekeningen gemaakt die gecombineerd werden met 3d computeranimatie.

De korte film (18) minuten werd geregisseerd door Hisko Hulsing en is een co-productie van il Luster (Nederland) en Cinété Film (België).

Bron: Hisko Hulsing