Gouden Film voor SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS

Afgelopen weekend heeft de 100.000e bezoeker de film SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS in de bioscoop gezien. Regisseur Martijn van Nellestijn en producent Kris van de Geer verrasten vandaag Patty Brard met een Gouden Film.

Dit is de vijfde Gouden Film voor Martijn van Nellestijn. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Veel mensen hebben te maken met de economische crisis, zo ook de minder succesvolle en harde zakenman Brutus Brein (Tony Neef). Brutus ziet de cijfers van zijn bedrijf steeds verder in het rood dalen. De enige persoon die geen hinder van de crisis ondervindt is Sinterklaas. Brutus ziet zijn kans om van zijn schuld af te komen door zijn producten aan de goedheiligman te verkopen. Wanneer Brutus merkt dat Sinterklaas geen interesse heeft in zijn producten, bedenkt hij samen met zijn moeder Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris (Martijn van Nellestijn en Richard de Ruijter) een list om Sinterklaas te beroven.

Ondertussen is er, onder toezicht van Tante Til (Hetty Heyting), op het Kasteel van Sinterklaas een vrolijke cupcakewedstrijd. Onopgemerkt worden alle miljoenmiljard pepernoten en een hoop pakjes gestolen. Niemand lijkt de roof door te hebben, behalve de twee kinderen Milan en Eva (Jorrit Wegman en Fleur du Pré). De kinderen hebben de plannen van de gemene Brutus onderschept en doen er alles aan om Sinterklaas in te lichten. Milan en Eva komen terecht in een spannende race tegen de klok om het komende Sinterklaasfeest te redden.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film Martijn van Nellestijn. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.
SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS is een productie van SRSP Films en co-producent Cinemeta, met steun van het Abraham Tuschinski Fonds.

Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS draait momenteel in 110 Nederlandse bioscoopzalen.

www.sinterklaasdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival