NBF netwerkborrel op maandag 25 november – het documentairescript

In het kader van IDFA staat de NBF netwerkborrel op maandag 25 november in het teken van het documentairescript.

Gespreksleider Monique Busman (De Familie, Documentaire Producenten Nederland) gaat met Scriptdoctors Marieke van der Winden en Sarah Vos en regisseur Stella van Voorst van Beest in op de manier waarop een script ingezet kan worden voor het creëren van een succesvol documentaireplan en op problemen waar makers tegenaan lopen in het schrijfproces. Ook zal er aandacht zijn voor de praktische kant: waaraan moet je denken als je een script schrijft voor een subsidieaanvraag en hoe kom je door middel van een script tot een goed doordacht plan?

Met bijdragen van:

Marieke van der Winden en Sarah Vos (Scriptdoctors) – vanuit hun ervaring als schrijver en regisseur van een breed scala aan documentaires schrijven en herstructureren de Scriptdoctors scenario’s voor kwaliteitsdocumentaires. Ze zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van de financieringskansen en werken voor zowel regisseurs als producenten en omroepen.

Stella van Voorst van Beest (regisseur) – werkt als regisseur en editor. Maker van diverse korte en lange documentaires waaronder ‘t Wordt toch niks in 2001, Gevangenen van de Grond in 2009 (88 min) over de Finse Tango (Slotfilm NFF) en in 2012 Hoe Luidt het Land (72 min.) over het Nederlandse geluidslandschap. Haar films worden gekenmerkt door een sterk visuele, observerende stijl.

Monique Busman (moderator) – samen met Michiel van Erp richtte ze in 2003 De Familie op, een productiebedrijf van documentaires en televisieprogramma’s. Als producent is zij o.a. verantwoordelijk voor de producties Pretpark Nederland, Erwin Olaf: On Beauty and Fall, De Magie van Wetenschap, Oostwaarts!, Beatrix, Majesteit, C.K., I Am A Woman Now, De Balletmeestes, I Love Venice, Tijd van je Leven, De Grens en Hollands Welvaren. Monique is tevens voorzitter van de Documentaire Producenten Nederland (DPN). Zie ook www.documentaireproducenten.nl.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een 2-gangen menu inclusief een drankje. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 22 november. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant, dus wees op tijd als je je hebt aangemeld.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45     inloopborrel in de bar van Media Café Restaurant LAB111
18:45 – 19:45     dinnerdeal in het restaurant LAB111 (optioneel)
20:00 – 21:30     programma in de kapel
21:30 – 23:00    borrelen in de bar van Media Café Restaurant LAB111

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) het documentairescript
Wanneer
: maandag 25 november 2013
Waar: Media Café Restaurant LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: leden van de NBF en alle film- en televisieprofessionals
Kosten: gratis

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.