Gouden Film voor FEUTEN HET FEESTJE

Acteur Manuel Broekman werd vanavond door Humberto Tan in RTL Late Night verrast met een Gouden Film voor FEUTEN HET FEESTJE. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op donderdag 17 oktober de film van Lourens Blok in de bioscoop gezien. De Gouden Film werd uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In FEUTEN HET FEESTJE begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter (Tim Murck) vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans (Manuel Broekman) heimwee naar zijn oude studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

FEUTEN HET FEESTJE wordt geproduceerd door Pupkin Film (DOODSLAG, VAN GOD LOS DE SERIE en LOFT) in coproductie met BNN, ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijvers. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt HET DINER kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie. FEUTEN HET FEESTJE draait momenteel in 70 bioscoopzalen in Nederland.

www.feutendefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival