Ultrakorte animatiefilms geselecteerd

Na vier succesvolle edities zijn vier nieuwe plannen voor ultrakorte animatiefilms geselecteerd voor een realiseringsbijdrage. Bioscoopexploitant Pathé brengt de films vanaf de zomer van 2014 in roulatie.

De geselecteerde projecten zijn:

A Single Life krijgt maximaal € 50.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Joris Oprins
Scenario: Marieke Blaauw
Productie: Job, Joris & Marieke Maatschap

Logline: Een jonge vrouw vindt voor haar deur een vinyl single. Als ze de plaat luistert blijkt dat de plaat op mysterieuze wijze gekoppeld is aan de tijdlijn van haar leven. Zet ze de naald vooruit, is ze ineens ouder, zet ze hem achteruit, is ze jonger. Tot groot vermaak skipt ze door haar eigen leven heen, totdat de plaat ineens is afgelopen.

iDog
krijgt maximaal € 50.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Patrick Raats
Scenario: Patrick Raats
Productie: Valk Producties

Logline: Twee kinderen bezorgen Frank de schrik van z’n leven wanneer ze tijdens het spelen van een spelletje “iDog”, zijn nieuwe smartphone bijna stuk laten vallen. Een “nachtmerrie” die werkelijkheid wordt, wanneer Frank droomt dat zijn smartphone verandert in een hond die achter zijn, tot inbreker getransformeerde, tablet aangaat. Maar welk deel van zijn droom is nu echt en welk deel niet….?

Haring krijgt maximaal € 50.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Junaid Chundrigar en Davor Bujakovic
Scenario: Junaid Chundrigar en Davor Bujakovic
Productie: Klomp Animation V.O.F.

Logline: Een jongen probeert op verschillende manieren de haringlucht uit zijn mond te verwijderen vlak voor een date.

Trailer krijgt maximaal € 50.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Mascha Halberstad
Scenario: Maarten Lebens
Productie: Viking Film

Logline: In een oorlog, waarin alles groter dan groot is, is onze hoop gevestigd op het kleine.

De films van maximaal twee minuten zijn geselecteerd uit twintig inzendingen en worden vertoond in de Pathé theaters, in het voorprogramma van grote speelfilmreleases. Met deze serie willen het Nederlands Filmfonds en Pathé, met financiële steun van het SNS REAAL Fonds, weer een groot publiek bereiken voor de Nederlandse korte animatiefilm. De eerste vier series Ultrakort stonden in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Shrek Forever After, De Smurfen, The Dark Knight Rises en Madagascar 3.  Steeds was één voorfilm gekoppeld aan één speelfilm. In totaal zijn de ultrakort films tot nu toe door ruim twee miljoen toeschouwers gezien in de bioscoop.

Bron: Nederlands Filmfonds