KLIK! Industry met speciale gast Paul Rudish

Het KLIK! Amsterdam Animation Festival presenteert op vrijdag 15 en 16 november een Industry programma voor professionals. Animatie is booming en de Nederlandse animatiesector is volop in ontwikkeling.

KLIK! Industry viert behaalde successen, bespreekt universele onderwerpen, verspreidt kennis en inspireert professionals (in wording). Met de komst van Paul Rudish biedt KLIK! een uniek kijkje achter de schermen van de nieuwe en immens populaire Mickey Mouse shorts van Disney.

KLIK! biedt een dag voor professionals uit de animatiesector vol actuele vraagstukken en nieuwe kennis over animatie in al haar verschijningsvormen en toepassingen. Animators of schrijvers die graag feedback willen op hun script kunnen terecht bij de workshop ‘Script Dating’ waar de scriptschrijvers Matthew Curlewis (Amsterdam Writers) en Jantiene de Kroon (productiehuis Mooves) feedback, tips en verdiepende inzichten geven.

KLIK! biedt de animatieprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden een breed scala aan presentaties. Tijdens KLIK! Industry op vrijdag 15 november geeft een van Nederlands beste illustrators Thé Tjong-Khing samen met Tom van Gestel van Submarine en animatieproducent Frédéric Dirickx uitleg geven over de series en interactieve app die Submarine van Thé’s bekendste boek ‘Waar is de taart?’ heeft gemaakt. In Making Pim & Pom The Movie wordt het productieproces van deze op Fiep Westendorp’s illustraties gebaseerde film uit de doeken gedaan door regisseur Gioia Smid, hoofdanimator Marieke van Middelkoop en assistent-regisseur Hans Walther. Oprichters en eigenaren Peter Smith en Magnus Igland Møller van studio Tumblehead uit Denemarken, vertellen over het grote online succes van hun animatiefilm Rob ’n Ron. Ryan Honey, co-oprichter van jubilerende Studio Buck uit Los Angeles, presenteert grensverleggende werk en doet verslag van het succes van de studio.

Voor professionals die plannen hebben voor een nieuwe animatieserie, of willen weten hoe je een succes maakt van een serie, is er Getting Your Series Going. Vijf animators doen hun verhaal en delen hun ervaring en inzicht over hun successen. Op het Debutante Ball presenteert de nieuwe generatie aan animatiefilmers zich. Vers van de HKU, ABK | St. Joost Breda, de Willem de Kooning Academie, de NFTVA en ArtEZ presenteren ze zichzelf en hun werk  voor Nederlandse animatieproducenten.

KLIK! is zeer verheugd met de komst van animatieregisseur Paul Rudish. Hij vertelt over de nieuwe Mickey Mouse shorts die hij voor Disney regisseerde. Bij het programma Cartoon Network: Originals beantwoordt hij, als maker van series als Dexter’s Laboratory en The Powerpuff Girls, vragen van het publiek zal beantwoorden.

Over KLIK!

KLIK! Amsterdam Animation Festival viert dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE en Toren, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogramma’s zoals ‘The Fabulous Fifties’, feestjes en tal van andere activiteiten. Het festival ontving dit jaar maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen, waaruit de meest spraakmakende voor het publiek zijn geselecteerd.