Gouden Film voor DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL heeft vandaag de status van Gouden Film behaald.

Hoofdrolspeler Sem van Dijk werd op school verrast door Coole Piet en Danspiet die hem de award in aanwezigheid van Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé overhandigden. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op 9 oktober de film van Melcher Hillmann in de bioscoop gezien. De Gouden Film werd uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Welk kind wil nou niet ontdekken hoe je een Piet wordt? Maar ja, daarvoor moet je wel binnengelaten worden op het kasteel van Sinterklaas! In DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL geeft Sinterklaas één kind de kans om deze droom waar te maken. Ergens in Nederland is een Gouden Pepernoot verborgen. Wie ‘m vindt kan naar de Pietenschool in Spanje. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas (Sem van Dijk) als de geheimzinnige Simon (Peter Van De Velde) meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland?

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL werd geproduceerd door Tom de Mol. Dutch FilmWorks verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland.

Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijver Sander de Regt. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE PIETENSCHOOL draait momenteel in 104 bioscoopzalen in Nederland.

www.declubvansinterklaas.nl

Bron: Nederlands Film Festival