Vier toekenningen vrijplaats beginnende scenaristen

Het Nederlands Filmfonds heeft vier scenario-ontwikkelingsbijdragen van € 7.500 toegekend in het kader van de regeling Vrijplaats voor beginnende schrijvers. € 5.000 hiervan is voor het schrijven; € 2.500 voor de begeleiding door een coach.

Lupus (werktitel) van Anne Hofhuis.
Logline: In de duisternis van het woud worden geheimen bewaard door wolven.

Mist van Dries Meinema.
Logline: Mist is een liefdesverhaal van twee mensen die elkaar van haver tot gort kennen. Een verhaal over een echtpaar dat liever samen op Shakespeariaanse wijze sterft dan dat een van hen alleen achter moet blijven. Afscheid nemen is geen optie, ook niet als de dood hen dreigt te scheiden.

Dagen van Groen van Jeroen Margry.
Logline: De gepensioneerde Driek (70) verzorgt als vrijwilliger het gras van de golfclub bij hem om de hoek en doet dit zo voortreffelijk dat hij Ajax, Feyenoord en PSV achter zich aankrijgt die hem als zogeheten groundsman willen binnenhalen. Om de clubs ter kennismaking te bezoeken onderneemt Driek op een opgeknapt bromfietsje een trip dwars door Nederland. De reis blijkt echter een verkapt excuus van hem voor een confrontatie met iets uit zijn verleden

Buitenleven van Mirjam Oomkes.
Logline: Tussen Betty en Joop bevinden zich 3 volkstuinen en een veldje. En hun beider huwelijken.

Via de Vrijplaats beginnende schrijvers ondersteunt het Filmfonds jaarlijks maximaal 4 aanvragen voor het schrijven van een treatment of scenario voor fictie filmprojecten. De inhoudelijke kwaliteit en originaliteit van de filmproductie en de motivatie van het werkplan zijn daarbij maatgevend. Aanvragen kunnen één keer per jaar door een beginnend scenarist zonder producent worden ingediend op de vastgestelde indiendatum.

Bron: Filmfonds