Mediafonds en Stimuleringsfonds bundelen krachten

Innovatieve, multidisciplinaire projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden nu drie gezamenlijke regelingen voor games, videoclips en transmediale producties.

Voor de ontwikkeling en productie van videoclips, games en non-fictie transmedia producties kan men momenteel aanvragen indienen bij het Mediafonds en het Stimuleringsfonds. Voor elke regeling is in 2013 € 300.000 beschikbaar, verdeeld over meerdere aanvraagrondes.

TAX-VIDEOCLIPFONDS

Het TAX-videoclipfonds ondersteunt de productie van videoclips door teams van beeldmakers en (pop)artiesten. Belangrijk is dat beeld en muziek elkaar versterken en dat de samenwerking leidt tot een clip die het gangbare overstijgt.

Deadline voor aanvragen:
14 november 2013

Voor meer informatie: www.videoclipfonds.nl

GAMEFONDS

Het Gamefonds ondersteunt de ontwikkeling van games met artistieke kwaliteit. Belangrijk is dat game-ontwikkelaars samenwerken met kunstenaars, vormgevers, animatoren en culturele instellingen.

Deadline voor aanvragen:
15 november 2013

Voor meer informatie: www.gamefonds.nl

NON-FICTIE TRANSMEDIAREGELING

De Non-fictie transmediaregeling ondersteunt projecten waarbij verschillende media worden ingezet om creatief interessante en maatschappelijk relevante verhalen te creëren. Belangrijk is dat dit leidt tot innovatieve producties, met gelaagde verhaallijnen.

Deadline voor aanvragen:
21 november 2013

Voor meer informatie: www.mediafonds.nl/transmedia

Bron: Mediafonds/Broadcast Magazine