Borgman geselecteerd voor groot festival VS

De zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam is geselecteerd voor het festival van het American Film Institute in Los Angeles, dat volgende maand plaatsvindt.

Het festival wordt gezien als een van de plekken waar buitenlandse titels zich kunnen profileren voor de Oscaruitreiking die in februari plaatsvindt.

Het AFI-festival biedt bezoekers een overzicht van de meest interessante internationale titels van het afgelopen jaar. In totaal zijn er 119 films geselecteerd uit 43 landen.

Het evenement vindt voor de 25e keer plaats. Lokale media prijzen Borgman, dat dit jaar de Nederlandse inzending is in de categorie beste buitenlandse speelfilm, al als “one of the most buzz-worthy titles” uit de selectie.

Nadat Borgman op het festival van Cannes in competitie draaide, won Van Warmerdam al bekroningen in Zweden, Servië, Griekenland en Spanje. Ook kreeg de prijs drie Gouden Kalveren, voor beste film, beste scenario en beste actrice.

Borgman vertelt over een vreemdeling die het leven van een gezin in een villa flink overhoop haalt. De film, met in de hoofdrollen Hadewych Minis, Jan Bijvoets en Mike Weerts, draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.

Bron: nu.nl