Platina Film voor DE NIEUWE WILDERNIS

Afgelopen weekend heeft de natuurfilm DE NIEUWE WILDERNIS van regisseur Mark Verkerk en regisseur/ecoloog/natuurfotograaf Ruben Smit de status van Platina Film bereikt.

Al meer dan 400.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien sinds de publiekspremière op donderdag 26 september tijdens het Nederlands Film Festival. De Platina Film werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds in Utrecht uitgereikt aan Ruben Smit, producent Ton Okkerse, filmstem Harry Piekema en tekstschrijver Hans Dorrestijn.

In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. In DE NIEUWE WILDERNIS bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die niet eerder in Nederland is gemaakt. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

EMS FILMS (Ton Okkerse en Ignas van Schaick) produceerden de film. De bioscoopdistributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks. DE NIEUWE WILDERNIS draait momenteel in 140 bioscoopzalen in Nederland.

www.denieuwewildernis.nl

Bron: Nederlands Film Festival