Lilet Never Happened wint driemaal in New York

De Nederlandse film Lilet Never Happened is afgelopen weekend op het International Film Festival Manhattan driemaal in de prijzen gevallen.

De jeugdfilm van Jacco Groen won de prijs voor beste regie en beste cast en de Mount Hope Project Award, een onderscheiding voor films die een maatschappelijk thema aansnijden.

Lilet Never Happened kan al geruime tijd op belangstelling in het buitenland rekenen. Zo werd de film aangekocht door een Duitse distributeur voordat de film af was. Het drama won al prijzen op het Noorse filmfestival in Kristiansand, het Buster-filmfestival in Denemarken en het Auburn Film Festival for Children and Young Adults in Australië.

De film gaat over een onaangepast Filipijns-Amerikaans straatmeisje dat de bekendste kinderprostituee van Manilla wordt.

Johanna ter Steege speelt een maatschappelijk werkster die haar uit de seksindustrie wil halen. De film dingt momenteel mee in de competitie voor beste Nederlandse film van jeugdfilmfestival Cinekid, dat in Amsterdam plaatsvindt.

Bron: Nu.nl