Silent Ones van Ricky Rijneke geselecteerd voor Sao Paulo Film Festival

Het speelfilmdebuut Silent Ones van Ricky Rijneke is geselecteerd voor het 37ste Sao Paulo International Film Festival dat wordt gehouden van 18 tot 31 oktober.
De film zal worden vertoond in het belangrijkste programma de New Directors Competition, dat zich op eerste en tweede speelfilms richt.

Silent Ones beleeft hiermee zijn Braziliaanse première en zal deze week vertoond worden op meerdere locaties in deze miljoenenstad.

Silent Ones werd eerder genomineerd voor de Tiger Award, het competitieprogramma én het vlaggenschip van het International Film Festival Rotterdam.
Daarna won Silent Ones diverse Europese prijzen en werd hij vertoond op een tiental festivals zoals New Horizons in Polen, Moskou, Sarajevo, Mumbai en Praag. Het afgelopen weekend werd de film vertoond op het Los Angeles (Women) La Femme Filmfestival.

Silent Ones vertelt het verhaal van de jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. Distributeur Contact Film brengt de film in Nederland uit. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide management.

Bekijk hier de trailer.

Bron: Rotterdam Films