Vijf debuutfilms genomineerd voor de EUROPEAN DISCOVERY 2013 – PRIX FIPRESCI

De European Film Academy feliciteert de genomineerden voor de EUROPEAN DISCOVERY 2013 – Prix FIPRESCI, een award die jaarlijks als onderdeel van de European Film Awards wordt toegekend aan een regisseur die debuteert met zijn eerste lange speelfilm.

DE GENOMINEERDE FILMS ZIJN:

ÄTA SOVA DÖ
EAT SLEEP DIE

Zweden, 104 min
SCENARIO & REGIE: Gabriela Pichler
PRODUCTIE: China Åhlander

CALL GIRL
Zweden/Noorwegen/Ierland/Finland, 133 min
REGIE: Mikael Marcimain
SCENARIO: Marietta von Hausswolff von Baumgarten
PRODUCTIE: Mimmi Spång

MIELE
Italië/Frankrijk, 90 min
REGIE: Valeria Golino
SCENARIO: Francesca Marciano, Valia Santella & Valeria Golino
PRODUCTIE: Riccardo Scamarcio, Viola Prestieri, Anne-Dominique Toussaint & Raphaël Berdugo

OH BOY
Duitsland, 83 min
SCENARIO & REGIE: Jan Ole Gerster
PRODUCTIE: Marcos Kantis & Alexander Wadouh

LA PLAGA
THE PLAGUE

Spanje, 85 min
SCENARIO & REGIE: Neus Ballús
PRODUCTIE: Pau Subirós

De vijf genomineerde films zijn dit jaar voorgedragen door een commissie bestaande uit de EFA Board Members Helena Danielsson (Zweden) en László Kantor (Hongarije), de EFA Members Pierre-Henri Deleau (Frankrijk) en Jacob Neiiendam (Denemarken), als ook Alin Tasciyan (Turkije), Andrei Plakhov (Rusland) en Marco Spagnoli (Italië), én leden van de FIPRESCI, de Internationale Federatie van Filmcritici.

De 2.900 EFA Members zullen de uiteindelijke winnaar bepalen. De European Discovery 2013 – Prix FIPRESCI wordt uitgereikt op de European Film Awards Ceremony in Berlijn op zaterdagavond, 7 december – live te volgen via www.europeanfilmawards.eu en op televisie bij HBO.

De European Film Awards 2013 worden gepresenteerd door de European Film Academy e.V. en EFA Productions gGmbH met steun van de FFA Duitse Federal Film Board, de Duitse Staats Loterij Berlijn, de Duitse Staatsminister voor Cultuur en Media, het MEDIA Programma van de EU, Medienboard Berlijn-Brandenburg, Aveda, GLS, Hotel Concorde Berlijn, M·A·C, Mast-Jägermeister SE en ŠKODA AUTO Duitsland GmbH.

Bron: MVSP