We Want Cinema viert eenjarig bestaan

Tijdens het Nederlands Film Festival vorig jaar lanceerde het online platform We Want Cinema officieel. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

“Het is een succesvol en bovenal verrassend jaar geweest. We Want Cinema zal binnenkort zelfs naar Duitsland gaan. Dat het platform in zo’n kort tijdbestek internationaal zou worden uitgerold hadden we niet durven dromen. Daarbij hebben we met gepaste trots de Global Creative Business Cup 2012 in ontvangst mogen nemen. Een award voor de beste entrepreneur binnen de creatieve industrie.” Marieke Jonker (directeur)

We Want Cinema trakteert

Iedereen die wil kan zijn verjaardag vieren in de bioscoop, genieten met collega’s van een after-work-cinema event of een klassieker als Milk (nogmaals) beleven op het witte doek. Omdat We Want Cinema jarig is geeft zij het eerste ticket voor het starten van een event gratis weg. Het publiek start een event door uit de catalogus een film, documentaire of samengesteld programma te kiezen. Hij selecteert een datum, tijd en locatie en start een event zonder dat het iets kost. Nadat vrienden zijn uitgenodigd via social media en er voldoende tickets zijn verkocht is het ‘showtime’ en beleven ze samen de film. Lees meerDeze actie loopt van oktober 2013 t/m januari 2014.

Uitgelicht: Van God Los (remastered version)

Tijdens het Nederlands Film Festival is er een compleet digitaal vernieuwde versie van de speelfilm ‘Van God Los’ in première gegaan. Het Nederlandse gangster epos met Tygo Gernandt, Egbert Jan Weeber en Angela Schijf verdiende na 10 jaar een digitale uitbreng. Deze prachtige geremasterde versie is sinds 2 oktober verkrijgbaar op dvd en op blu-ray, wordt enkele keren vertoond in de bioscoop en is nu ook beschikbaar via We Want Cinema. Iedereen kan een event met deze film inplannen in één van de aangesloten bioscopen. Het publiek krijgt nu zelf de mogelijkheid om deze nieuwe Van God Los op het grote doek te ervaren! Klik hier voor reeds ingeplande events.

Check de persoonlijke boodschap van Tygo Gernandt en Mads Wittermans.

Bron: We Want Cinema