Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst steunt crowdfunding films

Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK) ondersteunt projecten op de crowdfunding site voor films, CineCrowd, met een startbedrag. De samenwerking is opgezet om crowdfunding van films in Nederland te stimuleren, aldus het Amsterdamse Fonds voor de kunst.

Het eerste project wat van deze stimulans gebruik heeft gemaakt is De Moerheks van Thijs Schreider. Samen met een team van talentvolle jonge filmmakers werkt hij volgens het worldbuilding principe; een innovatieve werkwijze waarbij het schrijven van het script en het visueel maken van de wereld tegelijkertijd gebeuren. “Deze unieke wijze van filmmaken heeft de toekomst”, aldus Roel van de Weijer, directeur van CineCrowd, “Echter binnen het reguliere systeem biedt weinig ruimte, maar de samenwerking tussen CineCrowd en het AFK maakt het mogelijk deze droomwereld realiteit te maken”.

In totaal heeft het AFK een budget van 25.000 euro beschikbaar gesteld voor unieke filmprojecten van Amsterdamse makers of films die een sterke band met Amsterdamse hebben. Om aanspraak te maken op de startbijdrage van maximaal 2.500 euro kunnen de makers contact opnemen met CineCrowd.

Bron: Cinecrowd