Petitie NPO 261.264 keer getekend

261.264 Mensen hebben de petitie tegen de extra 100 miljoen bezuinigingen op de publieke omroep online en via de programmagidsen ondertekend.

De extra bezuiniging, bovenop de 200 miljoen euro, betekent het einde van te veel programma’s voor de kijker en de luisteraar. Dat moet voorkomen worden. Woensdag vertrekken er bussen met kijkers, luisteraars, omroepmedewerkers, producenten en toeleveranciers naar het Malieveld voor de actie ‘Onze programma’s bezuinig je niet123weg’.

Tot dinsdag middernacht kon men de petitie ondertekenen via www.niet123weg.nl. Woensdag start op het Malieveld in Den Haag om 11.15 uur de protestbijeenkomst. Directeur Jan Slagter van Omroep MAX en voorzitter van de NPO, Henk Hagoort, overhandigen om 12.00 uur de petitie aan staatssecretaris Sander Dekker.

Naast de overhandiging zal er een debat zijn met mediawoordvoerders over de noodzaak van de bezuiniging. De Tweede Kamer debatteert daar deze week over. Ook zullen er diverse mensen hun steun betuigen door op te treden, zoals cabaretiers Pieter Derks en Freek de Jonge, zanger Tim Knol, schrijver A.L. Sneijders, het Blazersquintet van het Residentieorkest, Kinderen voor Kinderen en de Nijmeegse rockband De Staat.

Bron: Nederlandse Publieke Omroep