BORGMAN en HELI naar Tokyo Filmfestival

De speelfilms Borgman van Alex van Warmerdam en Heli van Amat Escalante zijn geselecteerd voor het 26ste Internationale Filmfestival Tokyo.

Ze worden vertoond  in het onderdeel ‘World Focus’ dat in totaal 21 films vertoont die allen een sensatie hebben veroorzaakt in het internationale filmfestival circuit. Zowel Borgman als Heli beleefden hun internationale première tijdens het filmfestival in Cannes in 2013.

Sindsdien is Borgman vertoond op vele festivals en verkocht in tientallen landen, waaronder de Verenigde Staten. Borgman is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de 86ste Academy Awards voor de Best Foreign Language Film.

De film Heli is een coproductie van Mexico, Frankrijk, Duitsland en van Nederlandse zijde Lemming Film. Heli werd geregisseerd door Amat Escalante die in Cannes de prijs voor de beste regisseur ontving. Heli is geselecteerd om Mexico te vertegenwoordigen bij de 86ste Academy Awards voor de Best Foreign Language Film.

Het 26ste Tokyo International Film Festival wordt gehouden van 17-25 oktober. Het festival vindt plaats in diverse theaters in Tokyo en omgeving.

Bron: EYE International