Nieuwe speelfilms Brimstone van Martin Koolhoven en Beyond Sleep van Boudewijn Koole geselecteerd voor DUTCH CROSS OVER

In het kader van het nieuwe samenwerkingsproject DUTCH CROSS OVER zijn de speelfilms Brimstone en Beyond Sleep geselecteerd voor realiseringsbijdrage van het Filmfonds van maximaal € 750.000.

Daarnaast ontvangen beide projecten de reguliere omroep- en CoBO-bijdrage. Brimstone, een coproductie tussen vijf landen is een western/thriller van de hand van scenarist/regisseur Martin Koolhoven en producent N279 Entertainment. Beyond Sleep is de boekverfilming van de literaire klassieker Nooit meer Slapen van W.F. Hermans door scenarist/regisseur Boudewijn Koole en producent KeyFilm.

Met Dutch Cross over ondersteunen het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO de productie van twee auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich tevens internationaal te onderscheiden.

Brimstone

Scenario en regie: Martin Koolhoven

Producent: N279 Entertainment, Els Vandevorst

Omroep: AVRO

Coproducenten: Prime Time (België), The Film Farm (Canada), Illusion Film (Zweden) en F&ME (Groot Brittannië)

Distributeur: A-Film Benelux

Logline: Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische western over een jonge vrouw wiens leven (en dat van haar gezin) op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Beyond Sleep
Scenario en regie: Boudewijn Koole,
naar het boek van Willem Frederik Hermans, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam

Producent: KeyFilm, Hanneke Niens & Hans de Wolf

Omroep: VPRO

Coproducent: Neofilm (Noorwegen), Schiwago Film (Duitsland)

Distributeur: Wild Bunch Benelux

Logline: De overlevingstocht van een jonge geoloog op zoek naar een steen die uit de lucht is gevallen. Hij zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Beyond Sleep: Een Europese Into the Wild over het nietsontziend lot van de struikelende mens.

Bron: Nederlands Filmfonds