Mediafonds reikt op 10 oktober Jan Kassies Stimuleringsprijzen uit

Het Mediafonds reikt op 10 oktober vijf Jan Kassies Stimuleringsprijzen uit, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Elke winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000.

De Jan Kassies Stimuleringsprijzen zijn een blijk van waardering voor eerder werk en een aanmoediging dit voort te zetten. Ze zijn bestemd voor makers van Nederlandse televisie-, radio- of nieuwe media-programma’s die beantwoorden aan hoge artistieke maatstaven. De winnaars mogen het bedrag naar eigen inzicht besteden. De prijzen worden eens in de vijf jaar uitgereikt door het Mediafonds en zijn vernoemd naar Jan Kassies, denker over de verhouding tussen kunst en maatschappij en eerste voorzitter van het fonds.

De vijf winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke jubileumprogramma van het Mediafonds op donderdagavond 10 oktober in het Compagnietheater te Amsterdam.

Diezelfde avond wordt ook de essaybundel ‘On-af’ gepresenteerd, met bijdragen van zeven prominente auteurs uit de wereld van cultuur en media: Rutger Bregman, Maarten Doorman, Ger Groot, Sjoerd de Jong, Jos de Putter, Coco Schrijber en Xandra Schutte. In de bundel gaan zij op zoek naar de actuele betekenis – en een mogelijke herwaardering – van onafhankelijkheid; een begrip dat onlosmakelijk met het fonds verbonden is en tot voor kort een kernbegrip vormde in cultuur en media. Onafhankelijkheid is ook het thema van de jubileumlezing door de befaamde mediacriticus Evgeny Morozov, eerder die dag.

Bron: Mediafonds