One Night Stand 10 – Oproep aan Producenten

De NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van film- en televisietalent en organiseren voor de tiende keer One Night Stand, een dramareeks voor ‘nieuwe makers’, bestaande uit 6 tv-films van 50 minuten.

Er wordt nadrukkelijk gezocht naar toegankelijke, krachtig vertelde verhalen met een hoge filmische kwaliteit, geworteld in de hedendaagse samenleving. Heimelijke liefde, in al zijn verschijningsvormen, is het hoofdthema.

De films gaan op het Nederlands Film Festival 2015 in première en zullen in het najaar van 2015 op televisie worden uitgezonden. Mogelijk krijgen ze voor die tijd een roulatie in de bioscoop.

One Night Stand maakt onderdeel uit van het Deltaplan Talent.

Producenten
Hierbij nodigen wij producenten uit om hun interesse kenbaar te maken voor One Night Stand 10.

Drie filmproducenten zullen in totaal 12 plannen ontwikkelen. Uiteindelijk zullen 6 films in coproductie met de omroepen worden geproduceerd.

Om de continuïteit en kwaliteit te bewaken worden maximaal 2 producenten geselecteerd die al eerder verbonden zijn geweest aan One Night Stand. Daarnaast is er ruimte voor minimaal één nieuwe producent. De eisen zijn:

  • relevante ervaring, inhoudelijk en organisatorisch
  • oprechte en bewezen affiniteit met ontwikkeling van jong talent
  • affiniteit met film en televisie

Producenten die inmiddels drie keer hebben deelgenomen aan  One Night Stand kunnen zich drie jaar na het laatste jaar van deelname weer opnieuw aanmelden.

Geïnteresseerde producenten die voldoen aan bovengenoemde criteria kunnen zich tot en met donderdag 10 oktober 2013 tot 17.00u via een mail met motivatie aanmelden bij de coördinerende omroep: drama@ntr.nl t.a.v. Astrid Prickaerts.

In uw brief dient u op te nemen akkoord te zijn met de richtlijnen en voorwaarden One Night Stand 10 (te vinden op www.onenightstandoptv.nl).

One Night Stand wil een stap maken in duurzaam produceren van film. Onderdeel van het proces is een korte workshop over duurzaam produceren. De producenten dienen zich hieraan te committeren.

Op maandag 21 oktober 2013 zullen de producenten per mail worden geïnformeerd over de selectie van One Night Stand 10.

Bron: Nederlands Filmfonds