European Film Promotion presenteert Nederlandse producties in Moskou

De Nederlandse speelfilm Matterhorn van regisseur Diederik Ebbinge en producent Column Film is deze maand te zien in Moskou. Acteur Porgy Fransen zal bij de vertoning van de film aanwezig zijn. Ook wordt de Nederlands minoritaire coproductie Love Eternal vertoond, met in de hoofdrol Robert de Hoog en gecoproduceerd door Rinkel Film.

De twee films maken deel uit van het nieuwe WESTWIND programma van European Film Promotion (EFP), dat van 23 tot en met 27 oktober wordt gepresenteerd aan zowel algemeen publiek als de filmindustrie in de Russische hoofdstad.

WESTWIND is een speciale showcase van recente Europese films en biedt Europese sales agents en lokale kopers mogelijkheden om te netwerken. Acteurs en regisseurs uit elf verschillende Europese landen presenteren hun films aan het publiek en er worden panels georganiseerd over film maken in Europa. De sales agents van de betreffende films zullen ook aanwezig zijn in Moskou om hun titels onder de aandacht te brengen bij distributeurs en andere kopers.

EFP speelt met WESTWIND in op de enorm groeiende Russische markt. WESTWIND wordt mede mogelijk gemaakt door het MEDIA programma van de Europese Unie en EFP lidorganisaties waaronder EYE.

Bron: EYE