Genomineerden Gouden TelevizierRing bekend

Divorce (RTL 4), Flikken Maastricht (TROS) en Wie is de Mol? (AVRO) zijn de drie kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2013. AVRO-presentatrice Kim-Lian van der Meij heeft deze nominaties voor de belangrijkste tv-prijs van Nederland bekendgemaakt in RTL Boulevard.

De afgelopen weken hebben velen hun stem uitgebracht tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, georganiseerd door tv-gids Televizier. Kim-Lian van der Meij heeft zojuist de drie genomineerden per categorie onthuld in RTL Boulevard. In de uitzending telde ze af van tien kanshebbers naar vijf. Vervolgens was er een live schakeling met de top-5 genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring; Over Mijn Lijk (BNN) en Moeder Ik Wil Bij De Revue (MAX) hebben de top-3 uiteindelijk niet gehaald.

“Dit is al het zesde jaar op rij dat we een recordaantal stemmen hebben bereikt: in totaal werden er meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht,” zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. “Er waren vanaf het begin echte favorieten aan te wijzen, maar elk jaar zit er ook een verrassing bij de kanshebbers voor een Gouden TelevizierRing. Zoals dit jaar Over Mijn Lijk, die de top-3 net niet heeft gehaald.”

Wie is de Mol? maakt voor de zevende keer kans op een Gouden TelevizierRing; Divorce en Flikken Maastricht zijn voor het eerst genomineerd. Divorce sleepte met het eerste seizoen direct een nominatie binnen. Flikken Maastricht stond vorig jaar wel in de top-5 van de Gouden TelevizierRing Verkiezing, maar moest het toen afleggen tegen Ali B Op Volle Toeren, Wie is de Mol? en de uiteindelijke winnaar The Voice of Holland.

Bron: Televizier/Broadcast Magazine