Bekendmaking winnaars NFF Studenten Competitie

Zondagavond zijn tijdens het 33e Nederlands Film Festival drie studentenprijzen uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerper te zetten. De winnaars zijn Jona Honer voor IK (Tuschinski Award), Yair Moss voor WHITE SOLDIER (Dioraphte Award) en Layla Meijman voor COWBOYS JANKEN OOK (Filmproducenten Nederland Award). De films zijn deze week nog op het Nederlands Film Festival te zien.

Regisseur en scenarioschrijver Michiel van Jaarsveld is voorzitter van de jury die de Dioraphte Award en de Tuschinski Award toekent. De andere leden van de jury van de NFF Studenten Competitie zijn: Coco Schrijber, Chris Mouw, Joost Broeren en Leontine Coelewij.

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm 2013 en bestaat uit een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. Jona Honer (Nederlandse Filmacademie) ontving deze voor IK, een documentaire over Pieter, die een hersentumor heeft die zijn geheugen en emoties aantast.

De Dioraphte Award is voor de film die of het crewlid dat zich weet te onderscheiden. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte. De award is uitgereikt aan Yair Moss (Gerrit Rietveld Academie) voor WHITE SOLDIER, een documentaire over Yuda Braun alias The White Soldier en Matan Goldberg. De film is medegeregisseerd door Danielle Zini.

Layla Meijman (Nederlandse Filmacademie) is voor haar film COWBOYS JANKEN OOK door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award. De prijs stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. COWBOYS JANKEN OOK gaat over twee achttienjarige boezemvrienden die in fragmentarische scènes van weinig woorden ontdekken dat vriendschap nooit vanzelfsprekend is.

Het Nederlands Film Festival duurt nog t/m 4 oktober. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival