Nominaties NFF Online Competitie bekend

De nominaties voor de NFF Online Competitie zijn bekend. Bij het openluchtscherm bij het Festivalpaviljoen op de Neude maakte Pepijn Schoneveld (acteur/cabaretier en host van het Festivalpaviloen) de nominaties bekend voor de UPC Animatie Prijs, UPC Fictie Prijs, de Canon Documentaire Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Innovatie Prijs.

De prijsuitreiking vindt woensdagavond 2 oktober plaats tijdens het Nederlands Film Festival tijdens de NFF Online Avond. Op de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs kan nog gestemd worden.

Voor de NFF Online Competitie zijn dit jaar 91 korte films tot vijf minuten in de categorieën fictie, documentaire, animatie, videoclip en innovatief geselecteerd. De vakjury, bestaande uit Sander van de Pavert (programmamaker, bedenker Lucky TV), William Linders (content director bij UPC), Tamara Vuurmans (creatief producer bij Viewpoint Productions), Lize Korpershoek (tekenaar en filmmaker) en David Kleijwegt (journalist en regisseur) heeft de volgende films genomineerd:

NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs:
MAAK JE EIGEN KERST van Wisse Stolk
RESTART van Ismaël Lotz
SORRY van Jeroen Houben

NFF Online Competitie Canon Documentaire Prijs:
MY KITE van Vincent van den Broek
PORTRET VAN MIJN MOEDER van Frans Hofmeester
THE STORY BEHIND PORTIA van Sven Akerboom

NFF Online Competitie UPC Animatie Prijs:
GRACHT van Joost de Jong
The Clumtwins – JAMESZOO van Niels de Haar
STARDUST van Mischa Rozema

NFF Online Competitie TAX Videoclip Prijs:
Le Le – EYES CLOSED van Ewoudt Boonstra
Torre Florim – FIRESTARTER van Andres Fouché
The Flaming Lips – LOOK… THE SUN IS RISING van Iris Deppe en Roos Wijnen

NFF Online Competitie UPC Innovatie Prijs:
CHAOS THEORY van Carl van Baelen
FLOATER van Chris de Krijger
THE COLOURFULNESS OF BLACK van Nikkie Wortman

Voor de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs kan nog tot en met maandag 30 september gestemd worden via nffonlinecompetitie.nl. De film met de hoogste score wint de UPC Publieksprijs.

Aan de NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Publieksprijs is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. Canon stelt voor de winnaar van de Canon Documentaire Prijs een Canon EOS 70D beschikbaar. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de NFF Online Avond (vrij toegankelijk) op woensdag 2 oktober om 20.30 uur in het Festivalpaviljoen op de Neude.

Op zaterdag 28 september zendt het digitale kanaal 101.TV de geselecteerde films uit de NFF Online Competitie uit in een marathonuitzending.

De NFF Online Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door UPC, TAX-videoclipfonds, Canon Nederland en YouTube en is onderdeel van het Nederlands Film Festival dat t/m 4 oktober plaatsvindt in Utrecht. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival