Doe mee aan de actie tegen de omroepbezuinigingen niet123weg.nl

Zoals jullie weten zijn de publieke omroepen een actie gestart tegen de extra bezuiniging van 100 miljoen. Deze bezuiniging komt bovenop de bezuiniging van 200 mln. die al wettelijk vastligt en nu wordt doorgevoerd. De centrale boodschap: die extra 100 mln. is de doodsteek voor veel programma’s en tast de kern aan van de taken die de omroep voor het publiek vervult. Minder geld voor mediaproducties is voor jullie ook een directe reden om mee te doen aan deze actie.

Teken de petitie en demonstreer op 9 oktober mee op het Malieveld

Op 9 oktober vindt er vanuit de publieke omroepen, ondersteund door FNV KIEM, NVJ  en het Mediafonds een manifestatie plaats op het Malieveld met optredens, sprekers en muziek. Er is een petitie gestart die inmiddels al meer dan 50.000 keer is getekend. Er komen filmpjes  en de omroepbladen worden ingezet om handtekeningen en steun van het publiek te verwerven. Alle informatie is te vinden op de actiewebsite: niet123weg.nl

Busvervoer vanaf het Mediafonds

Onderdeel van de extra 100 mln. is het kabinetsplan het Mediafonds op te heffen. Vanuit Amsterdam willen we daarom op 9 oktober bussen met makers en studenten laten vertrekken van het Mediafonds naar Den Haag. Dan leggen we ook een mooie verbinding met de actie “handen af van het Mediafonds” van vorig jaar. Aanmelden voor het busvervoer gaat via de site niet123weg.nl.  Verzamen voor vertrek tussen 8.30 en 9.15 uur bij het Mediafonds. Het programma op het Malieveld duurt tot ca. 13.30. Daarna vetrekken de bussen weer terug naar Amsterdam.