Het NFF, JT en Wolff presenteren Het Weekend van de Nederlandse Film

In het weekend van 28 en 29 september wordt in 13 bioscopen in Nederland Het Weekend van de Nederlandse Film gehouden. Tijdens dit weekend wordt doorlopend een speciaal samengesteld programma met de titel NFF Jong Talent vertoond. Toegang hiervoor is gratis! Daarnaast zijn alle actuele Nederlandse bioscoopfilms dit weekend met korting te bezoeken.

Bioscoopondernemingen JT Bioscopen en Wolff Bioscopen zijn een nauwe samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF) aangegaan om vorm te geven aan dit evenement. Gezamenlijk willen zij onder de aandacht brengen dat er goede Nederlandse films in de bioscopen te zien zijn en dat er ook ruimschoots nieuw jong talent aanwezig is om de Nederlandse Filmcultuur levend te houden. Dat dit weekend samenvalt met het eerste weekend van het Nederlands Film Festival in Utrecht is dan ook geen toeval.

NFF Jong Talent (Vrije toegang)
Dit programma van ongeveer 4 uur wordt zowel in de middag als in de avond vertoond en is op beide dagen (zaterdag 28 september en zondag 29 september) te zien. Het filmprogramma bestaat uit zowel korte als lange films, van een speelfilm tot een animatiefilm en een documentaire.

Voor een deel zijn het films die tijdens het NFF in première zullen gaan (ROFFA, MUTE en I LOVE HOOLIGANS), maar ook successen uit voorgaande jaren (zoals Gouden Kalf-winnaar Kort! – SEVILLA). Alle films zijn gemaakt door jonge talentvolle filmmakers, en de meeste zijn televisieproducties waarbij het bijzonder is dat ze in de bioscoop vertoond worden.

NFF Kiest
Zaterdag en zondag, verdeeld over de gehele dagen, vertonen de bioscopen een speciaal geselecteerd programma met actuele Nederlandse films onder de noemer: NFF Kiest. Het gaat hier om films die op dit moment al regulier in de bioscoop te zien zijn. Er is o.a. keuze uit films als HOE DUUR WAS DE SUIKER, WOLF, SMOORVERLIEFD, SPIJT! en DE NIEUWE WILDERNIS. Voor deze films geldt dit weekend een speciaal verlaagd entreetarief van slechts € 6,50 per film. Deelnemende Wolff Bioscopen zijn: Wolff Cinerama in Rotterdam, Wolff CineStar in Enschede, Wolff Huizen en Wolff Groningen.

Bron: Nederlands Film Festival