Platina film voor SPIJT!

Regisseur Dave Schram en een groot deel van de jonge cast, waaronder hoofdrolspelers Robin Boissevain en Stefan Collier, verrasten vandaag de 400.000e bezoeker van SPIJT! in bioscoop De Munt in Amsterdam. Het is de eerste Carry Slee-verfilming die de status van Platina Film behaalt. De Platina Film werd uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Tino (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) kan optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misgaat heeft David geen oog meer voor Jochem, die te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem ‘s avonds niet is thuisgekomen…

Het scenario van SPIJT! is geschreven door Maria Peters in samenwerking met Dick van den Heuvel. De film is geregisseerd door Dave Schram (RADELOOS, LOVER OF LOSER, RAZEND) van Shooting Star Filmcompany. SPIJT! is net als alle andere Carry Slee-verfilmingen gemaakt in coproductie met de KRO. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. De bioscoopdistributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SPIJT! draait momenteel in 97 bioscoopzalen in Nederland. De film is ook van 25 september t/m 4 oktober op het Nederlands Film Festival te zien.

Bron: Nederlands Film Festival