John de Mol wint Emmy Award

The Voice, uitgezonden door de zender NBC, won in de categorie Outstanding Reality Competition Program. Andere genomineerden waren The Amazing Race, Dancing with the Stars, Project Runway, So you think you can dance en Top Chef.

‘Mooier, groter en beter kan niet’
“Ik had er niet op gerekend en ging uit m’n dak toen ik hoorde dat we hadden gewonnen”, zegt De Mol. “Amerika is het land waar televisie is uitgevonden, het is de grootste markt in de wereld van televisie en dit is de grootste prijs die er is in televisie. Dus mooier, groter en beter kan niet.”

Volgens De Mol kwam hij na de bekendmaking in een circus terecht. “Iedereeen wil een interview. Je moet je Emmy ontvangen, daar moet je voor tekenen en dan wordt ie gegraveerd. En als je daar dan rondloopt met dat ding in je hand, dan komt zelfs een Michael Douglas naar je toe om je te feliciteren. Dat is leuk.”

“De prijs is vooral leuk voor jezelf als producer en voor het productiehuis Talpa. Deze prijs wordt in vakkringen als zeer hoog aangeschreven. Ik ben deze week in Amerika om nieuwe programma’s te pitchen en als je dan een Emmy in je hand hebt dan kom je lekker binnen.”

Emmy voor het lichtontwerp
De talentenshow van John de Mol was ook in een aantal minder belangrijke categorieën genomineerd. Een deel van die prijzen werd eerder deze maand al uitgereikt. The Voice won toen een Emmy voor het lichtontwerp in de show.

Twee belangrijke Emmy’s werden vannacht toegekend aan Modern Family (voor beste comedy) en aan Breaking Bad (voor beste dramaserie).

Bron: NOS