Gouden Film voor Smoorverliefd

Hoofdrolspelers Anna Drijver en Beatrice Hillen verrasten vandaag mede-hoofdrolspeler Susan Visser met een Gouden Film voor SMOORVERLIEFD. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op donderdag 12 september de romantische feelgoodfilm in de bioscoop gezien. De film werd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt op de set van de volgende film met Susan Visser.

SMOORVERLIEFD draait om de romantische verwikkelingen in de turbulente levens van vier vrouwen in Den Haag. Puberdochter Eva (Beatrice Hillen), haar chaotische moeder Judith (Susan Visser), haar brave tante Barbara (Anna Drijver) en ambitieuze zus Anna (Anna Raadsveld) maken er onder één Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes. De mannelijke tegenspelers zijn Johnny de Mol, Rik Launspach, Tarikh Janssen, Manuel Broekman, Filip Peeters en Pierre Bokma.

SMOORVERLIEFD is geproduceerd door Sjef Scholte (MountainRoad) en Danielle Raaphorst (Incredible Film). Ook waren zij de coproducenten van de originele SMOORVERLIEFD, die in december 2010 in België werd uitgebracht en een productie was van Caviar. Deze internationale filmproducent is nu aan de Nederlandse remake verbonden als coproducent. Regisseur Hilde Van Mieghem is bekend als actrice (o.a. VOX POPULI), schrijfster en regisseur van onder andere DE KUS en DENNIS VAN RITA met Matthias Schoenaerts. Het scenario van SMOORVERLIEFD schreef ze samen met Steven R. Thé en Bert Scholiers. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. De bioscoopdistributie wordt verzorgd door Dutch FilmWorks.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijvers. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

SMOORVERLIEFD draait momenteel in 117 bioscoopzalen in Nederland. De film is ook van 25 september t/m 4 oktober op het Nederlands Film Festival te zien.

www.smoorverliefddefilm.nl
www.filmfestival.nl

Bron: Nederlands Film Festival