Talent & Publiek op 30 september 2013

Talent telt! Daarover worden op ‘De dag van het Talent’ op 30 september tijdens het Nederlands Film Festival twee bijeenkomsten georganiseerd. Kom naar één van beide, of naar allebei en laat je inspireren.

#Talent

Nieuwe talenten met frisse ideeën en visie zijn vitaal voor een gezonde audiovisuele industrie. Bewezen talent wil regelmatig gevoed en geïnspireerd worden. Daarom organiseren het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds met input van het NFF en de publieke omroepen een speciale bijeenkomst voor en door talent. Met Nederlandse en internationale regisseurs, scenaristen en producenten, maar ook decisionmakers en professionals die werken bij talentprogramma’s.

Sprekers zijn: Anna Gudkova (Moscow Generation Campus), Anita Voorham (TorinoFilmLab), Mart Dominicus (o.a. NFTA), Menna Laura Meijer (documentairemaker, docent), Marina Blok (hoofd drama NTR), de producenten  Iris Otten en Marleen Slot, Sacha Polak (filmmaker), Daan Gielis (scenarioschrijver). En Kees de Koning (Topnotch) over talentontwikkeling in de muziekindustrie.

Moderator: Isolde Hallensleben

Deze bijeenkomst is bedoeld voor film-, televisie- en documentairemakers

Maandag 30 September

Stadsschouwburg Blauwe Zaal

13:00 – 15:00 uur

Toegang is gratis, inschrijving vooraf is gewenst.

schrijf je in via deze link: http://filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/talent-2013

Waar is mijn publiek?

Voor wie is je verhaal interessant en hoe krijgt je film het publiek dat het verdient? Makers ontwikkelen films en documentaires omdat ze iets te vertellen hebben. Maar ook aan wie ze hun verhaal willen vertellen is een belangrijk onderdeel van het creatieve proces. Scenaristen, regisseurs, producenten, distributeurs en exploitanten krijgen in deze door het Nederlands Filmfonds georganiseerde bijeenkomst aan de hand van interessante case studies handige tips van diverse sprekers. Met o.a. Wendy Bernfeld (Oprichter en consultant Rights Stuff) over wat de veranderende digitale wereld betekent voor makers en Nadadja Kemper (producent  Holland Harbour, o.a. ‘Buitenkampers’) over waar je op zoek kunt gaan naar je publiek.

Moderator: Job ter Burg

Deze bijeenkomst is bedoeld voor film-, televisie- en documentairemakers, producenten, distributeurs, exploitanten.

Maandag 30 September

Stadsschouwburg Blauwe Zaal

15.30 – 17.00 uur

aansluitend borrel

Toegang is gratis, inschrijving vooraf is gewenst.

schrijf je in via deze link: http://filmfestival.nl/profs_nl/evenementen/waar-is-mijn-publiek-2013

Bron: Nederlands Filmfonds