Nominaties NFF Studenten Competitie bekend

De nominaties voor de NFF Studenten Competitie zijn bekend. Het NFF is dé gelegenheid voor het grote publiek om eindexamenfilms van dit jaar op het witte doek te zien en voor eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen het eerste podium om hun film aan een groot publiek te presenteren.

Voor de NFF Studenten Competitie zijn 73 films ingediend, waarvan er 37 geselecteerd zijn voor competitie. Deze films komen in aanmerking voor drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award voor een opvallende prestatie en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden.

De genomineerden voor de NFF Studenten Competitie 2013 zijn:

De Tuschinski Award (beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV):
IK van Jona Honer
LOKROEP van Reber Dosky
ESKIPER van Pedro Collantes

De Dioraphte Award (beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte):
– Yair Moss (regisseur) voor WHITE SOLDIER
– Stephan Polman (camerawerk) voor COWBOYS JANKEN OOK en LOKROEP
– Mees Peijnenburg (acteursregie) voor COWBOYS JANKEN OOK

De Filmproducenten Nederland Award (beschikbaar gesteld door Filmproducenten Nederland om jong productie talent te stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat):
– Paul Overste voor IK
– Merel Six en Silvie van der Loop voor MET EXCUSES VOOR HET ONGEMAK
– Layla Meijman voor COWBOYS JANKEN OOK

Regisseur en scenarioschrijver Michiel van Jaarsveld is voorzitter van de jury die de Dioraphte Award en de Tuschinski Award toekent. De andere leden van de jury van de NFF Studenten Competitie zijn: Coco Schrijber, Chris Mouw, Joost Broeren en Leontine Coelewij. De Filmproducenten Nederland Jury bestaat uit San Fu Maltha (Fu Works) en Hanneke Niens (KeyFilm).

Tijdens het festival zijn de eindexamenfilms te zien in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. De uitreiking van de NFF Studenten Awards is op zondag 29 september om 20:30 in het Festivalpaviljoen op de Neude. De presentatie is in handen van Vivienne van den Assem. Naast de uitreiking vertelt Carolien Croon over haar nieuwe boek FILMS PRODUCEREN: HANDBOEK VOOR DE PRAKTIJK, waarvan Marc van Warmerdam de eerste exemplaren zal uitreiken aan de winnaars. Ook te gast is Shady El-Hamus, winnaar van de Dioraphte Award 2012.

Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival