The Empire Project geselecteerd voor New York Film Festival

De interactieve documentaire The Empire Project van de Nederlands-Amerikaanse filmmakers Eline Jongsma en Kel O’Neill is geselecteerd voor de komende editie van het New York Film Festival.

The Empire Project wordt gepresenteerd binnen de Convergence-sectie van het festival, het programma-onderdeel voor cinematografisch werk op het snijpunt van technologie en narratief. The Empire Project is een combinatie van video-installaties en interactieve transmedia elementen, en is te zien op verschillende locaties bij het Lincoln Center.

Over The Empire Project:
Een verborgen synagoge in de bergen in Indonesië, een Nederlands dorp midden in de regenwouden van Sri Lanka, een blanke enclave in de Zuid-Afrikaanse woestijn, en nog veel meer ‘Nederlandse’ plekken worden geportretteerd in wel 10 verschillende landen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse erfenis wordt onderzocht en er wordt gekeken in hoeverre de Nederlandse roots zicht- en voelbaar zijn in het heden.
Voor The Empire Project maakten de filmmakers een 4 jaar durende reis door Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. De filmmakers zullen beiden op het festival aanwezig zijn.

De Convergence-sectie is gedurende drie dagen te zien, van 28 t/m 30 september, tijdens de 51e editie van het New York Film Festival dat plaats vindt van 27 september t/m 13 oktober: www.filmlinc.com/nyff2013.

Bron: EYE International