Voor NBF-leden: uitnodiging DDG seminar Decoupage in Docu en Drama

Over bijna twee weken is het zo ver, dan vindt tijdens het Nederlands Film Festival het  DDG Seminar: Decoupage in Docu en Drama plaats op donderdag 26 september. NBF-leden zijn hier ook van harte welkom.

Met een keur aan gasten nemen we onder de loep wat de kern van het regisseursvak is: vertellen in beelden. Filmdecoupage is een absolute regisseurstool. De vraag hoe een scène wordt opgedeeld in shots is essentieel voor de uiteindelijke montage en beleving van de toeschouwer. Waar de camera wordt neergezet, welke lenzen er gebruikt worden, wat de beeldcompositie wordt en hoe het licht wordt ingezet zijn natuurlijk onderdeel van de decoupage, maar behoort ook tot het domein van de cameraman. Niet voor niets is een decoupage vaak het resultaat van de nauwe samenwerking tussen regie en camera. Soms tot in de puntjes voorbereid, soms geïmproviseerd op de set. Hoe elke regisseur tot zijn keuzes komt en waarom zijn de kernvragen van het DDG Seminar.

We hebben een mooi programma met interessante sprekers en een heuse quiz! In bijgaande pdf  Programma DDG Seminar Decoupage in Docu en Drama.pdf tref je het uitgewerkte programma aan.

Ben je geïnteresseerd om te komen, meld je dan aan op info@directorsguild.nl (o.v.v. seminar decoupage) ivm het aantal te reserveren lunches. Introducees zijn van harte welkom. Vol is vol.

Deze dag, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, zal plaatsvinden in Theater Kikker te Utrecht. Na afloop ben je van harte uitgenodigd voor een borrel in de foyer.

Datum: donderdag 26 september
Aanvang:
11.00 (ontvangst met koffie / thee vanaf 10.30 uur)
Einde:             17.00 uur (met na afloop borrel)
Locatie: Theater Kikker, grote zaal, Ganzenmarkt 14, Utrecht