Nederlandse thriller App gaat naar VS

De Nederlandse thriller App heeft goede zaken gedaan in het buitenland.

Het bedrijf High Point heeft de rechten van de film inmiddels verkocht aan de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder was al bekendgemaakt dat de film van regisseur Bobby Boermans ook in Duitsland, Japan, Zuid-Korea, China, Rusland, Hong Kong en Taiwan uit zal komen.

Dat melden buitenlandse media. App vertelt over een psychologiestudente (Hannah Hoekstra) die wordt belaagd door een moordlustige app op haar telefoon. Andere rollen worden vertolkt door Robert de Hoog, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Patrick Martens.

Tijdens het kijken van de film moeten bezoekers hun telefoon aan laten staan. Via een app die ze van tevoren kunnen downloaden zien ze dan extra scenes en berichten die extra informatie geven over de hoofdpersonages en wat hen allemaal overkomt. Voor zover bekend is App de eerste film ter wereld die deze technologie toepast.

Nederlandse films doen de laatste tijd goede zaken in de Verenigde Staten. Ook Borgman van Alex van Warmerdam, Matterhorn van Diederik Ebbinge en NoNo het Zigzagkind zijn recent verkocht aan een Amerikaanse distributeur.

De nieuwe film van regisseur Boermans, Roffa, beleeft eind september zijn première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het drama vertelt over een ex-hooligan van Feyenoord (Loek Peters) die na een gevangenisstraf probeert zijn leven weer op te pakken.

Door: BuzzE