Masterclass met Juliette Welfling tijdens NFF

Namens de NCE nodigen we jullie uit voor de masterclass met Juliette Welfling tijdens het Nederlands Film Festival.

Beste collega’s,

Met gepaste trots maken we bekend dat niemand minder dan Juliette Welfling te gast zal zijn tijdens de masterclass die de NCE op zaterdag 28 september 2013 van 13u – 17u tijdens het Nederlands Film Festival organiseert in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg in Utrecht.

Juliette Welfling verwierf in 2007 internationale bekendheid met haar werk aan de film The Diving Bell And The Butterfly (Julian Schnabel), waarvoor zij in 2008 in Frankrijk de prestigieuze César voor Beste Montage ontving en in de VS werd genomineerd voor een Oscar.

Welfling ontving haar eerste César voor haar montage van de film Regarde Les Hommes Tomber (1994) van regisseur Jacques Audiard. Voor Audiard monteerde zij later ook de films De Battre Mon Coeur s’est Arrêté (2005), Un Prophète (2009) en De Rouille Et d’Os (2012). Voor haar montage van elk van deze films won zij opnieuw een César.

Zeer recent monteerde Juliette de film Le Passé (Asghar Farhadi), die dit jaar op het filmfestival van Cannes genomineerd werd voor een Gouden Palm en op dit moment nog te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Andere opvallende titels in Juliettes oeuvre zijn onder meer The Science Of Sleep (Michel Gondry, 2006) en The Hunger Games (Gary Ross, 2012).

De masterclass vindt dit jaar plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht aan het Lucasbolwerk 24. De dag wordt afgesloten in de foyer van de Blauwe Zaal met de traditionele NCE-borrel, waarvoor dit jaar ook alle andere vakverenigingen zijn uitgenodigd.

13u00 – 13u30   Inloop
13u30 – 15u00   Start masterclass
15u00 – 15u30   Pauze
15u30 – 17u00   Vervolg masterclass en Q&A
17u00 – 19u00   Borrel in de foyer van de Blauwe Zaal

Belangstellenden kunnen kaarten à € 50,- bestellen via www.cinemaeditors.nl.

In aanloop naar deze masterclass zal de vakklas montage van de NFTA in de komende weken een drietal door Juliette Welfling gemonteerde films vertonen in de bioscoopzaal aan het Markenplein 1 in Amsterdam.
N.B.: De eerste van deze vertoningen is reeds aanstaande woensdag.

Woensdag 11 september, 18u00:  Un Prophète (Jacques Audiard)
Vrijdag 13 september, 18u00:  The Diving Bell And The Butterfly (Julian Schnabel)
Donderdag 26 september, 18u00:  De Rouille Et d’Os (Jacques Audiard)

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de NCE