De nieuwe webserie ‘Zes Dates’ te zien bij de VPRO

Vanaf 8 september begint op VPROTV de zesdelige webserie Zes Dates.

Zes Dates is een serie van zes korte films. In de films volgen we de dates tussen Joris en Sara, die door een gemeenschappelijke kennis aan elkaar gekoppeld zijn. We zien in zes flarden hoe deze twee vage kennissen elkaar beter leren kennen: hoe ze langzaam eerlijk tegen elkaar worden, hoe sociale conventies wegvallen en plaats maken voor een steeds radicalere openheid.

Nadat een klus wegviel, besloten de jonge filmmakers Ivo van Aart, Daan Windhorst en Jesse de Vries zelf een webserie te produceren en te financieren. Zes Dates is in één zomer onafhankelijk geproduceerd. De VPRO koos de webserie vervolgens voor de programmering van het nieuwe digitale kanaal.

Met Zes Dates is het voor het eerst dat de VPRO in webdrama investeert.

Zes Dates hoort bij de eerste programma’s op VPROTV, het nieuwe digitale kanaal van de VPRO. VPROTV is het net opgerichte platform voor vernieuwende projecten van interessante makers. Elke zondagavond een verse speellijst, die een week lang beschikbaar blijft. Het is mogelijk om het programma in z’n geheel lineair te bekijken, alles achter elkaar in de redactionele volgorde. Maar de kijker kan ook zelf een keuze maken en de volgorde bepalen.

OVER DE MAKERS
Regisseur Ivo van Aart heeft eerder succes gehad met Quantum Zeno, de eerste Nederlandse afstudeerfilm die tot stand is gekomen dankzij crowdfunding. Scenarist Daan Windhorst schreef onder meer voor het Zuidelijk Toneel, de Volkskrant en de webserie de Meisjes van Thijs. Matthijs IJgosse, die de rol van Joris vertolkt is te zien in verschillende producties van Toneelgroep Oostpool. Sara wordt gespeeld door Stefanie van Leersum, bekend van de dramaserie Van God Los (BNN).

Zes Dates, is vanaf 8 september te volgen op VPROTV, VPRO.nl en www.zesdates.nl.

Bron: zesdates.nl