Thriller Wolf naar Fantastic Festival Texas

De Nederlandse thriller Wolf van regisseur Jim Taihuttu is geselecteerd voor het Fantastic Film Festival in Austin, Texas.

De opvolger van Rabat, de veelgeprezen en bekroonde roadmovie over drie jongens die met een oude auto naar Marokko rijden, is eind september te zien op het Amerikaanse festival.

Wolf is overigens niet de enige Nederlandse productie die dit jaar is geselecteerd. Ook Borgman van Alex van Warmerdam, over een vreemdeling die zich opdringt in het leven van een rijk gezin, is geselecteerd voor het Texaanse evenement.

Beide films zijn de komende week ook prominent aanwezig op het festival van Toronto. Borgman wordt vertoond in een speciaal programma voor opmerkelijke films, en Wolf wordt door een sales agent onder de aandacht van buitenlandse distributeurs gebracht.

Wolf vertelt over de Noord-Afrikaanse jongen Majid (Marwan Kenzari) die in een achterstandswijk probeert zijn plek te vinden in de harde moderne maatschappij. Het feit dat Majid talent heeft voor kickboksen, biedt hem die kans wanneer hij les neemt op de sportschool van buurtnestor Ben (Raymond Thiry).

Wolf trekt veel aandacht in het buitenland. De film is ook geselecteerd voor het internationale filmfestival van San Sebastian, waar hij eind september zal draaien. Wolf draait vanaf 19 september in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Nu.nl