Voor leden: NBF app en Omroephandboek: controleer je ledenprofiel!

NBF app en Omroephandboek: controleer je ledenprofiel
Na vele jaren de welbekende NBF-gids te hebben uitgegeven, is het in het snel veranderde medialandschap tijd voor een frisse wind! Na onderzoek onder leden is door het bestuur besloten om de functie van de NBF-gids op een meer eigentijdse manier te verzorgen.

NBF app
We zijn bezig met het ontwikkelen van een NBF app, waarin alle leden worden opgenomen met de gegevens uit het online ledenprofiel. Het grote voordeel hiervan is dat leden nog makkelijker vindbaar zijn en met één druk op de knop via de smartphone of tablet kunnen worden benaderd. De app zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2014 worden gelanceerd.

Ledenlijst in Omroephandboek
Hiernaast bieden we naast de digitale versie in 2014 de NBF ledenlijst alsnog in een gedrukte vorm aan. Wij zijn hiervoor een samenwerking met FC Klap aangegaan, die de NBF ledenlijst zal opnemen in hun jaarlijkse Omroephandboek. De leden zijn met een NBF logo bij de naam direct herkenbaar. Je bent dus als lid van de NBF zichtbaar voor nog meer potentiële opdrachtgevers.

Controleren online ledenprofiel
Het is noodzakelijk dat je je online ledenprofiel op www.nbf.nl op juistheid controleert en aanpast waar nodig, zodat de gegevens goed worden opgenomen.

LET OP: in verband met de privacywetgeving worden de gegevens uit het profiel pas opgenomen in de NBF app en Omroephandboek als er in het ledenprofiel toestemming voor gegeven wordt. In het online ledenprofiel staan onder het kopje ‘Toon data in profiel’ vakjes die je kunt aanvinken. Je kunt hier de vinkjes bij respectievelijk ‘In Omroephandboek opnemen’ en/of ‘In NBF app opnemen’ aanzetten. Deze vinkjes staan nu standaard uit, dus dien je aan te vinken als je in de NBF app of Omroephandboek opgenomen wilt worden. Als je voor één of beide opties toestemming hebt gegeven, worden vervolgens alleen de contactgegevens die aangevinkt zijn overgenomen in de NBF app en Omroephandboek. Let er dus extra goed op welke vakjes je hebt aangevinkt in je profiel!

Voor de gegevens in het Omroephandboek moet een deadline van 30 september in acht worden genomen.

Hoe controleer je je profiel?
Op www.nbf.nl kun je linksonder inloggen met je relatienummer en wachtwoord. Je relatienummer kunt je vinden in de online ledenlijst https://www.nbf.nl/over-nbf/leden/ of op je NBF-ledenpas. Je  kunt bij het inlogscherm ook je inloggegevens opnieuw opvragen. Klik hiervoor op de link Login gegevens vergeten, dan worden de opgevraagde gegevens naar het bij ons bekende e-mailadres verstuurd.

Nadat je bent ingelogd heb je de mogelijkheid je profiel te controleren en eventueel aan te passen. Indien dit onverhoopt niet lukt via de website laat het dan zo snel mogelijk weten door te mailen naar nbf@nbf.nl, dan zullen wij er zorg voor dragen dat de gegevens worden aangepast. Let erop dat je altijd de knop ‘Profiel Bijwerken’ onderaan het scherm aanklikt als je gegevens hebt veranderd, om er zeker van te zijn dat ze goed worden opgeslagen.