Zestien Gouden Films in race voor het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs

Stem vanaf vandaag op een van de zestien Nederlandse films die op 4 oktober kans maakt op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs.

Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 26 september 2012 t/m 31 augustus 2013. De uitreiking van het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs vindt plaats op vrijdag 4 oktober tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

De kanshebbers zijn: ALLEEN MAAR NETTE MENSEN, ALLES IS FAMILIE, BOBBY EN DE GEESTENJAGERS, HET BOMBARDEMENT, DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET GEHEIM VAN DE SPEELGOEDDOKTER, DAGLICHT, DE GROETEN VAN MIKE!, KONING VAN KATOREN, DE MARATHON, MEES KEES, NIJNTJE DE FILM, SINT & DIEGO EN DE MAGISCHE BRON VAN MYRA, SPIJT!, USHI MUST MARRY, VALENTINO en VERLIEFD OP IBIZA.

Stemmen kan online via www.filmfestival.nl/upcpublieksprijs en www.upc.nl/filmfestival of via UPC met de afstandsbediening met behulp van een Horizon-app of met de Rode Knop.

Er vinden twee stemrondes plaats. Tot en met  dinsdag 24 september kan gestemd worden op de zestien Gouden Films. De drie favorieten worden op donderdag 26 september om 17.30 uur bekendgemaakt op een groot openluchtscherm bij het Festivalpaviljoen op de Neude. Hierna wordt de tweede stemronde geopend, waar iedereen nogmaals op de top drie kan stemmen tot en met 3 oktober.

De makers van de winnende film ontvangen het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 4 oktober. De uitreiking is op www.filmfestival.nl, Cultura24 en het evenementenkanaal (15) van UPC integraal te zien en vanaf 20.55 uur live bij de VPRO op Nederland 2.

UPC is al sinds 2010 hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival en heeft met de adoptie van het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs haar sponsoring uitgebreid.

Het Nederlands Film Festival vindt van 25 september tot en met 4 oktober plaats in Utrecht. Bekijk het hele programma nu online via www.filmfestival.nl of in het NFF Magazine. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival