NFF Online Competitie: Stem nu

De selectie voor de achtste editie van de NFF Online Competitie is bekend! In totaal werden er tussen 5 juni en 1 augustus 176 korte films via YouTube ingezonden, waarvan er 91 zijn geselecteerd.

De competitie kent de categorieën: fictie, animatie, documentaire, videoclip en innovatief. Stemmen voor de NFF Online Competitie UPC Publieksprijs kan vanaf vandaag tot en met maandag 30 september via NFFonlinecompetitie.nl.

De geselecteerde films zijn te bekijken op het NFF-kanaal op YouTube: youtube.com/nff. In 2008 gingen YouTube en de NFF Online Competitie een samenwerking aan die ook in 2013 wordt voortgezet. Met ruim 19.000 stemmen en bijna 95.000 views in 2012 was de Online Competitie succesvol te noemen. Opvallend is, dat er dit jaar maar liefst 60 films in de categorie videoclip zijn ingezonden.

De geselecteerde films maken kans op de NFF Online Competitie UPC Fictie Prijs, UPC Animatie Prijs, UPC Innovatie Prijs, de TAX Videoclip Prijs en de UPC Publieksprijs. Aan deze prijzen is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. Canon verbindt haar naam aan de Canon Documentaire Prijs en stelt voor de winnaar als prijs een Canon EOS 70D beschikbaar.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de NFF Online Avond (vrij toegankelijk) op woensdag 2 oktober om 20.30 uur in het Festivalpaviljoen op de Neude.

Jury
Een vakjury van film- en internetprofessionals bepalen de winnaars van de vijf categorieprijzen van de NFF Online Competitie. De jury van de NFF Online Competitie 2013 bestaat uit: Sander van de Pavert (programmamaker, bedenker Lucky TV), William Linders (content director bij UPC), Tamara Vuurmans (creatief producer bij Viewpoint Productions), Lize Korpershoek (tekenaar en filmmaker), David Kleijwegt (journalist en regisseur). Het Nederlandse publiek kiest de winnaar van de UPC Publieksprijs in september 2013 op basis van stemmen die zij op YouTube uitbrengt.

Op 28 september zendt het digitale kanaal 101.TV de geselecteerde films uit de NFF Online Competitie uit in een marathonuitzending.

De NFF Online Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door UPC, TAX-videoclipfonds, Canon Nederland en YouTube en is onderdeel van het Nederlands Film Festival, dat van 25 september t/m 4 oktober plaatsvindt in Utrecht. #nff2013

Bron: Nederlands Film Festival