THE PITCH zoekt Nederlands kortfilmtalent tijdens het NFF

SHORTSTV, hét tv-kanaal voor korte films, gaat tijdens het Nederlands Film Festival op zoek naar kortfilmtalent. Tijdens ‘The Pitch’ krijgen de filmmakers 2 minuten en 15 seconden om hun idee voor een volgend kortefilmproject te presenteren, aangevuld met een 45 seconden reel van eerder werk.

De winnaar krijgt € 5.000,- productiebudget plus professionele begeleiding door SHORTSTV. Daarnaast wordt de winnende pitch gepromoot op cinecrowd.nl om nog een additioneel budget van € 5.000,- via crowdfunding voor het project te realiseren.

De wedstrijd, met als doel het ondersteunen van de Nederlandse film, wordt voor de tweede keer georganiseerd in Utrecht, tijdens het Nederlands Film Festival. De ‘pitch’-dagen zijn 26 en 27 september. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de talkshow op woensdag 2 oktober. Zowel de pitches als de talkshow zijn voor het publiek toegankelijk.

De wedstrijd ‘The Pitch’ van SHORTSTV wordt sinds 2008 jaarlijks gehouden tijdens het filmfestival van Cannes. De winnaar van ‘The Pitch’ tijdens het NFF wordt uitgenodigd om in 2014 deel te nemen aan ‘The Pitch’ in Cannes.

Geïnteresseerde filmmakers kunnen zich aanmelden tot 15 september a.s. via: www.shortstv.com – contests – the pitch.